Pečeně slovenská
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
700 g |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
1 špetka |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
80 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kolečka nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli, osmahneme na sádle, zalijeme horkou vodou a přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián.
- Očistíme maso, naklepeme, osolíme, protkneme proužky slaniny, dáme do zeleninového základu, podlijeme podle potřeby a v předehřáté troubě podusíme zvolna do měkka.
- Během dušení maso obrátíme a podléváme šťávou.
- Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
- Šťávu z masa vysmahneme na tuku, zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme skrz síto.
- Přilijeme do omáčky smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek a krátce povaříme.
- Nakrájené maso dáme do omáčky a přihřejeme.
- Podáváme s brambory a zeleninou, nejlépe s dušenou mrkví a s celerem.