Debrecínská pečeně se žampiony
Ingredience
Anglická slanina |
90 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí svíčková |
800 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
120 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, kmín, mletou červenou papriku a osmažíme.
- Do základu vložíme osolené maso a chvilinku dusíme.
- Potom přidáme rajčatový protlak, podlijeme a do měkka udusíme.
- Nakrájíme na hrubo žampiony a na másle podusíme.
- Vyndáme měkké maso, přecedíme šťávu, přidáme žampiony, maso a podusíme.
- Podáváme s knedlíky.