Debrecínská pečeně se žampiony

Ingredience


Anglická slanina 90 g
Cibule 2 ks
Hovězí svíčková 800 g
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, kmín, mletou červenou papriku a osmažíme.
  2. Do základu vložíme osolené maso a chvilinku dusíme.
  3. Potom přidáme rajčatový protlak, podlijeme a do měkka udusíme.
  4. Nakrájíme na hrubo žampiony a na másle podusíme.
  5. Vyndáme měkké maso, přecedíme šťávu, přidáme žampiony, maso a podusíme.
  6. Podáváme s knedlíky.