Zelná s kroupami
Ingredience
Ječné kroupy |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
40 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1250 ml |
Zelí kysané |
200 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Kroupy přebereme, opereme a osmahneme na tuku, zalijeme vodou. Uvaříme do poloměkka. Přidáme nakrouhané, spařené zelí, sůl a vaříme až je vše měkké.
- Zalijeme polévku smetanou s rozšlehaným žloutkem a prohřejeme.
- Dochutíme pepřem a posypeme petrželkou.