Žebračka
Ingredience
Chléb konzumní |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Pažitka |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Chléb rozlámeme, zalijeme vodou, přidáme oloupanou, překrojenou cibuli, sůl, kmín a povaříme. Můžeme ale nemusíme přidat v šálku studené vody rozmíchaný prášek ideal, vlít do polévky a povařit.
- Cibuli vyjmeme, žloutek rozmícháme ve smetaně a za stálého míchání přidáme k polévce.
- Nevaříme jen prohřejeme. Okořeníme pažitkou a dosolíme.