Gulášová omáčka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Hovězí vývar základní |
0.75 l |
Kmín celý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
40 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme omyté na kousky nakrájené maso, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, papriku, pepř a sůl. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Šťávu necháme částečně vysmahnout, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
- Hotovou omáčku dochutíme solí a kořením, podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami.