Gulášová omáčka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 200 g
Hovězí vývar základní 0.75 l
Kmín celý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme omyté na kousky nakrájené maso, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, papriku, pepř a sůl. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  2. Šťávu necháme částečně vysmahnout, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
  3. Hotovou omáčku dochutíme solí a kořením, podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami.