Křenová žemlová

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí vývar základní 0.5 l
Křen 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 10 g
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Sůl 1 špetka
Žemle tuková 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Střídku žemle nakrájíme na plátky, zalijeme studeným vývarem a necháme 20 minut stát.
  2. Rozmícháme, osolíme a dáme vařit. Do vařícího vývaru přilijeme za stálého míchání smetanu a krátce povaříme.
  3. Do hotové omáčky zamícháme nastrouhaný křen, máslo a dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
  4. Podáváme k vařenému masu.