Křenová žemlová
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Křen |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
10 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 špetka |
Žemle tuková |
3 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Střídku žemle nakrájíme na plátky, zalijeme studeným vývarem a necháme 20 minut stát.
- Rozmícháme, osolíme a dáme vařit. Do vařícího vývaru přilijeme za stálého míchání smetanu a krátce povaříme.
- Do hotové omáčky zamícháme nastrouhaný křen, máslo a dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
- Podáváme k vařenému masu.