Spaghetti se syrovými artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
8 ks |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
60 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Špagety uvaříme dle návodu na obalu.Scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Atyčoky zbavíme vnějších tuhých listů.Odkrojíme asi dva centimetry od špičky.Rozkrojíme napůl a odstraníme zkadeřený vnitřek.Artyčoky nakrájíme na velmi tenké plátky,dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou asi na patnáct minut.Potom je vyndáme,necháme dobře okapat a osušíme.Takto připravené artyčoky přidáme do mísy se špagetami,ochutíme solí,pepřem a pokapeme olejem.Dobře promícháme,přidáme parmezán nastouhaný na vločky a můžeme podávat.