Spaghetti se syrovými artyčoky

Ingredience


Artyčoky 8 ks
Citrony 1 ks
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 60 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme dle návodu na obalu.Scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Atyčoky zbavíme vnějších tuhých listů.Odkrojíme asi dva centimetry od špičky.Rozkrojíme napůl a odstraníme zkadeřený vnitřek.Artyčoky nakrájíme na velmi tenké plátky,dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou asi na patnáct minut.Potom je vyndáme,necháme dobře okapat a osušíme.Takto připravené artyčoky přidáme do mísy se špagetami,ochutíme solí,pepřem a pokapeme olejem.Dobře promícháme,přidáme parmezán nastouhaný na vločky a můžeme podávat.