Treska smažená ve vinném těstíčku
Ingredience
Citrony |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Sůl |
30 g |
Treska aljašská |
1500 g |
Tuk |
250 g |
Vejce slepičí |
120 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ryby zbavíme ploutví, očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou a osolíme.
- Z vajec rozšlehaných s vínem, z prosáté hladké a hrubé mouky, oleje a soli připravíme těstíčko, ve kterém porce ryby smáčíme. Zvolna je smažíme v horkém tuku do zlatavé barvy.
- Ihned podáváme.