Žemlové knedlíky v hrníčkách
Ingredience
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Mléko rozmícháme se žloutky a solí, žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme stát, až se všechno mléko vsákne. Potom do nich vmícháme polovinu mouky, sníh a zbytek mouky.
- Těsto rozdělíme do čtyř čtvrtlitrových hrnků, vymazaných tukem a vložíme je do hrnce s vařící vodou.
- Zakryjeme pokličkou a vaříme 35 minut.