Vepřové maso na rajčatech

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Sůl 1 špetka
Vepřová plec 500 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení maso podléváme.
  2. Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka.
  3. Hotové maso nakrájíme, výpek s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, bramborami nebo těstovinami.