Vepřové maso na rajčatech
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová plec |
500 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení maso podléváme.
- Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka.
- Hotové maso nakrájíme, výpek s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, bramborami nebo těstovinami.