Vepřové ramínko dušené na víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Jalovec 4 ks
Nové koření celé 4 ks
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Vepřové maso libové 500 g
Víno červené 2 dl
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji, vložíme opláchnuté, osolené maso a opečeme ze všech stran. Přidáme koření, zeleninu, česnek, víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme výpekem nebo horkou vodou.
  2. Výpek přecedíme, dochutíme cukrem a přelijeme na maso nakrájené na porce.
  3. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovou nebo jeřabinovou zavařeninou.