Vepřové ramínko dušené na víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jalovec |
4 ks |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
500 g |
Víno červené |
2 dl |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji, vložíme opláchnuté, osolené maso a opečeme ze všech stran. Přidáme koření, zeleninu, česnek, víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme výpekem nebo horkou vodou.
- Výpek přecedíme, dochutíme cukrem a přelijeme na maso nakrájené na porce.
- Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovou nebo jeřabinovou zavařeninou.