Vepřové maso po myslivecku v alobalu
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
6 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Majoránka |
1 špetka |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
500 g |
Víno červené |
1 dl |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Maso omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Koření umeleme v mlýnku.
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, namleté koření, osolíme a krátce osmahneme.
- Porce masa položíme na sádlem pomazaný alobal, pokryjeme zeleninou, pokapeme vínem a alobal dobře uzavřeme. Balíčky dáme na plech a pečeme ve středně horké troubě asi 40 minut.
- Podáváme s brambory a brusinkovým nebo jeřabinovým kompotem.