Vepřové maso po myslivecku v alobalu

Ingredience


Česnek 1 ks
Cibule 1 ks
Jalovec 6 ks
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Majoránka 1 špetka
Nové koření celé 4 ks
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 500 g
Víno červené 1 dl
Zelenina kořenová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Koření umeleme v mlýnku.
  2. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, namleté koření, osolíme a krátce osmahneme.
  3. Porce masa položíme na sádlem pomazaný alobal, pokryjeme zeleninou, pokapeme vínem a alobal dobře uzavřeme. Balíčky dáme na plech a pečeme ve středně horké troubě asi 40 minut.
  4. Podáváme s brambory a brusinkovým nebo jeřabinovým kompotem.