Makrela na maďarský způsob
Ingredience
Cibule |
200 g |
Makrela obecná |
1000 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprikové lusky čerstvé |
500 g |
Rajčata |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
500 ml |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Makrely omyjeme a nakrájíme na porce.
- Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla, osmahneme, přidáme mletou papriku, znovu mírně osmahneme, zastříkneme vodou a podusíme.
- Do směsi vložíme nakrájenou a mírně osolenou makrelu a dusíme doměkka.
- Nakonec přilijeme smetanu a vše ještě krátce podusíme.
- Ihned podáváme.