Makrela na maďarský způsob

Ingredience


Cibule 200 g
Makrela obecná 1000 g
Máslo čerstvé 150 g
Paprika mletá sladká 20 g
Paprikové lusky čerstvé 500 g
Rajčata 500 g
Smetana 12% (konzumní) 500 ml
Sůl 20 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makrely omyjeme a nakrájíme na porce.
  2. Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla, osmahneme, přidáme mletou papriku, znovu mírně osmahneme, zastříkneme vodou a podusíme.
  3. Do směsi vložíme nakrájenou a mírně osolenou makrelu a dusíme doměkka.
  4. Nakonec přilijeme smetanu a vše ještě krátce podusíme.
  5. Ihned podáváme.