Jemné křehké vepřové kotlety
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opeříme a obalíme v mouce.
- Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou starnach dozlatova.
- Do tlakového hrnce dáme asi 2 dl vody, vložíme pařník, dáme na oheň a opečené kotlety rozložíme na pařník tak, aby se nedotýkaly vody. Uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
- Kotlety pokapeme máslem a podáváme s vařenými nebo opékanými brambory, rýží a kompotem.