Jemné křehké vepřové kotlety

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opeříme a obalíme v mouce.
  2. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou starnach dozlatova.
  3. Do tlakového hrnce dáme asi 2 dl vody, vložíme pařník, dáme na oheň a opečené kotlety rozložíme na pařník tak, aby se nedotýkaly vody. Uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
  4. Kotlety pokapeme máslem a podáváme s vařenými nebo opékanými brambory, rýží a kompotem.