Vepřové kotlety s párkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Párky jemné 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety po obvodu a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z každé strany v rozpáleném oleji. Vyjmeme a uložíme na teplé místo.
  2. Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kolečka nakrájený párek, osmahneme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a krátce podusíme.
  3. Přilijeme smetanu a povaříme. Omáčku dochutíme solí a citrónovou šťávou, nalijeme na kotlety.
  4. Podáváme s rýží nebo brambory a kompotem.