Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Šunkový salám |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.
- Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku.
- Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli.
- Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví.
- Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.