Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
Šunkový salám 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.
  2. Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku.
  3. Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli.
  4. Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví.
  5. Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.