Gratinované kotlety s rajčaty

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety vykostíme, po stranách nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Přendáme na pekáček nebo zapékací misku, potřeme česnekem a poklademe plátky rajčat.
  2. Zasypeme strouhaným sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a vložíme pod horký gril nebo dobře vyhřáté trouby, gratinujeme až se sýr roztaví.
  3. Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži a zeleninový salát.