Gratinované kotlety s rajčaty
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Kotlety vykostíme, po stranách nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Přendáme na pekáček nebo zapékací misku, potřeme česnekem a poklademe plátky rajčat.
- Zasypeme strouhaným sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a vložíme pod horký gril nebo dobře vyhřáté trouby, gratinujeme až se sýr roztaví.
- Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži a zeleninový salát.