Gratinované vepřové kotlety s párkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Olej stolní 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Párky jemné 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 4 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety očistíme, vykostíme, odstraníme tuk, naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou, paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
  2. Přendáme do gratinovacích misek nebo zapékací nádoby.
  3. Párek nakrájíme na podlouhlé plátky, osmahneme ho na oleji a rozložíme na kotlety. Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, prohřejeme v ní okurku nakrájenou na kolečka a tuto směs rozložíme na kotlety. Vše pokryjeme plátky sýra a zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až se sýr rozpustí.
  4. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.