Gratinované vepřové kotlety s párkem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Párky jemné |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |




-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety očistíme, vykostíme, odstraníme tuk, naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou, paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
- Přendáme do gratinovacích misek nebo zapékací nádoby.
- Párek nakrájíme na podlouhlé plátky, osmahneme ho na oleji a rozložíme na kotlety. Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, prohřejeme v ní okurku nakrájenou na kolečka a tuto směs rozložíme na kotlety. Vše pokryjeme plátky sýra a zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až se sýr rozpustí.
- Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.