Paštika z husích drůbků

Ingredience


Cibule 1 ks
Husí drůbky 1 ks
Játra husí 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Paštikové koření 1 špetka
Sůl 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 250 g
Zelenina kořenová 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu, cibuli, vepřové maso a husí drůbku uvaříme v osolené vodě. Poté uvařené z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Vykostíme drůbky a společně s masem a syrovými játry dvakrát umeleme.
  3. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mastným vývarem z drůbků a vymícháme na hustší kaši. Kaši necháme vychladnout, následně ji přidáme k umletému masu, přimícháme do pěny ušlehaná vejce, koření, osolíme a řádně promícháme.
  4. Formu silně vymastíme, naplníme ji do 3/4 výšky směsí, dobře zakryjeme a vaříme mírným varem ve vodní lázni 1,5 hodiny.