Paštika z husích drůbků
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Husí drůbky |
1 ks |
Játra husí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Paštikové koření |
1 špetka |
Sůl |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová plec |
250 g |
Zelenina kořenová |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu, cibuli, vepřové maso a husí drůbku uvaříme v osolené vodě. Poté uvařené z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout.
- Vykostíme drůbky a společně s masem a syrovými játry dvakrát umeleme.
- Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mastným vývarem z drůbků a vymícháme na hustší kaši. Kaši necháme vychladnout, následně ji přidáme k umletému masu, přimícháme do pěny ušlehaná vejce, koření, osolíme a řádně promícháme.
- Formu silně vymastíme, naplníme ji do 3/4 výšky směsí, dobře zakryjeme a vaříme mírným varem ve vodní lázni 1,5 hodiny.