Husí drůbky zadělávané

Ingredience


Cibule 1 ks
Husí drůbky 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Muškátový květ 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zelenina kořenová 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husí drůbky očistíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Později přidáme kořenovou zeleninu s cibulí.
  2. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Omáčku okořeníme muškátovým květem a petrželovou natí a povaříme 10 minut.
  3. Drůbku rozdělíme v kloubech, krk rozstříháme, ze žaludku odkrojíme tuhé části a nakrájíme na plátky. Maso v omáčce povaříme ještě 5 minut.