Husí drůbky zadělávané
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Husí drůbky |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zelenina kořenová |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Husí drůbky očistíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Později přidáme kořenovou zeleninu s cibulí.
- Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Omáčku okořeníme muškátovým květem a petrželovou natí a povaříme 10 minut.
- Drůbku rozdělíme v kloubech, krk rozstříháme, ze žaludku odkrojíme tuhé části a nakrájíme na plátky. Maso v omáčce povaříme ještě 5 minut.