Spaghetti ve stylu provincie Puglia

Ingredience


Bazalka 10 ks
Chilli paprička 2 ks
Olej olivový extra panenský 125 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata soudková 1 kg
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čili papričky celé a soudková rajčata oloupaná,rozkrojená a zbavená semínek dáme postupně do velké pánve na rozpálený olej.Restujeme asi tři minuty.Podle chuti osolíme a opepříme mletým černým pepřem.Vyndáme čili papričky.
  2. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme a přidáme je na pánev.Přidáme natrhané lístky bazalky nastrouhaný sýr pecorino.Promícháme a můžeme podávat.