Spaghetti ve stylu provincie Puglia
Ingredience
Bazalka |
10 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
125 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata soudková |
1 kg |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
125 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čili papričky celé a soudková rajčata oloupaná,rozkrojená a zbavená semínek dáme postupně do velké pánve na rozpálený olej.Restujeme asi tři minuty.Podle chuti osolíme a opepříme mletým černým pepřem.Vyndáme čili papričky.
- Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme a přidáme je na pánev.Přidáme natrhané lístky bazalky nastrouhaný sýr pecorino.Promícháme a můžeme podávat.