Nádivka kaštanová

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Kaštany jedlé 120 g
Mandle 1 ks
Máslo čerstvé 2.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.125 l
Muškátový květ 1 špetka
Strouhanka 100 g
Sůl 1 ks
Vejce slepičí 5 ks
Žemle tuková 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
  2. Kaštany spaříme, oloupeme a uvaříme v mléce nebo ve vodě. Necháme je okapat a následně ustrouháme nebo velmi jemně nasekáme.
  3. Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, připravené nastrouhané kaštany, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli.