Nádivka kaštanová
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Kaštany jedlé |
120 g |
Mandle |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Muškátový květ |
1 špetka |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
Žemle tuková |
350 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
- Kaštany spaříme, oloupeme a uvaříme v mléce nebo ve vodě. Necháme je okapat a následně ustrouháme nebo velmi jemně nasekáme.
- Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, připravené nastrouhané kaštany, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli.