Nádivka masitá

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Játra krůtí 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 špetka
Sardelové řezy 4 ks
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 5 polévková lžíce
Telecí plec 300 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso nakrájíme, umeleme, játra rozsekáme na drobno, slaninu rozkrájíme na kostičky.
  2. Vykostěné sardele usekáme a utřeme s máslem a žloutky. Pro lehčí tření přidáme 1,5 lžíce strouhané housky. Přidáme namleté maso, játra, slaninu a okořeníme. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh a strouhanou žemli.