Vepřové řízky na víně s křenem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Křen |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
50 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřová kýta |
4 ks |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky očistíme, po okrajích lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
- Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme připravené řízky a opečeme z obou stran. Podlijeme je trochou horké vody, vínem, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Výpek dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru.
- Podáváme posypané drobně nasekanou šunkou a jemně nastrouhaným křenem, přelijeme výpekem. Jako přílohu podáváme opečené brambory a zeleninový salát.