Vepřové řízky na víně s křenem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Křen 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 50 g
Tymián sušený 1 špetka
Vepřová kýta 4 ks
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky očistíme, po okrajích lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
  2. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme připravené řízky a opečeme z obou stran. Podlijeme je trochou horké vody, vínem, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Výpek dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru.
  4. Podáváme posypané drobně nasekanou šunkou a jemně nastrouhaným křenem, přelijeme výpekem. Jako přílohu podáváme opečené brambory a zeleninový salát.