Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku
Ingredience
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme s mlékem, zašleháme vejce, osolíme, vmícháme nastrouhaný sýr a připravíme si řídké těsto. Řízky očistíme, naklepeme, po krajích nařízneme a osolíme.
- Namáčíme je v připraveném těstíčku a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.