Filé po pražsku

Filé po pražsku - obrázek

Ingredience


Citrony 100 g
Filé z aljašské tresky 1000 g
Mléko polotučné 80 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 20 g
Strouhanka 180 g
Sůl 20 g
Tuk 200 g
Vejce slepičí 60 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filé nakrájíme na porce, opepříme je, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou a pokapeme vínem, citronovou šťávou a olejem. Necháme krátce odležet v chladničce.
  2. Potom filé osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém tuku filé zvolna smažíme do zlatavé barvy.
  3. Ihned podáváme.