Filé po pražsku
Ingredience
Citrony |
100 g |
Filé z aljašské tresky |
1000 g |
Mléko polotučné |
80 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej stolní |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Strouhanka |
180 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
200 g |
Vejce slepičí |
60 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Rybí filé nakrájíme na porce, opepříme je, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou a pokapeme vínem, citronovou šťávou a olejem. Necháme krátce odležet v chladničce.
- Potom filé osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém tuku filé zvolna smažíme do zlatavé barvy.
- Ihned podáváme.