Křehké šlehačkové cukroví
Ingredience
Cukr moučkový |
5 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
400 g |
Mouka polohrubá |
700 g |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z mouky smíchané s práškem do pečiva, másla (Hery), smetany a žloutků vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 3 díly - do jednoho přidáme kakao, do druhého nastrouhané ořechy, třetí ponecháme bez přísad. Dáme odpočinout do chladu.
- Z těsta vyválíme pláty a tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Upečeme na vymazaném plechu.
- Ještě horké cukroví obalujeme ve směsi práškového a vanilkového cukru.