Gratinované vepřové řízky s kečupem

Ingredience


Kečup 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vepřová kýta 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nařízneme po okrajích, naklepeme, osolíme, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách, přendáme do pekáčku nebo zapékací nádoby, potřeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem, paprikou a zakapeme rozpuštěným máslem.
  2. Vložíme pod rozehřátý gril nebo dobře vyhřáté trouby a zapečeme, až se sýr roztaví a zezlátne.