Vepřové plátky s houbami a smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Houby čerstvé |
200 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso jemně naklepeme, opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
- Ve výpeku osmahneme cibuli nadrobno nasekanou, přidáme na plátky nakrájené houby, osmahneme, osolíme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Vlijeme smetanu, vložíme plátky masa a dusíme na mírném ohni za občasného zamíchání asi 20 minut.
- Hotový pokrm dochutíme citrónovou šťávou.