Vepřové plátky s houbami a smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Houby čerstvé 200 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso jemně naklepeme, opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.
  2. Ve výpeku osmahneme cibuli nadrobno nasekanou, přidáme na plátky nakrájené houby, osmahneme, osolíme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Vlijeme smetanu, vložíme plátky masa a dusíme na mírném ohni za občasného zamíchání asi 20 minut.
  3. Hotový pokrm dochutíme citrónovou šťávou.