Gratinované vepřové plátky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Šunkový salám |
8 plátek |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vepřová kýta |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky naklepeme, roztlačíme, zaprášíme paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
- Plátky vložíme do gratinovacích misek nebo nízké zapékací nádoby, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, nakrájenou cibulí, strouhaným sýrem a zakapeme rozpuštěným máslem.
- Dáme pod rozehřátý gril nebo do horké trouby a gratinujeme, až sýr zezlátne.