Gratinované vepřové plátky

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Šunkový salám 8 plátek
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vepřová kýta 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky naklepeme, roztlačíme, zaprášíme paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
  2. Plátky vložíme do gratinovacích misek nebo nízké zapékací nádoby, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, nakrájenou cibulí, strouhaným sýrem a zakapeme rozpuštěným máslem.
  3. Dáme pod rozehřátý gril nebo do horké trouby a gratinujeme, až sýr zezlátne.