Vepřová žebírka se zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Zeleninová směs jarní - mražená |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žebírka na okraji několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty. Dáme je do nahřáté mísy.
- Do výpeku přidáme máslo, zpěníme v něm cibuli nakrájenou nadrobno, zaprášíme moukou, osmahneme, vložíme zeleninu, osolíme, opepříme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.
- Žebírka obložíme připravenou zeleninou a podáváme s vařenými brambory.