Vepřová žebírka se zeleninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Zeleninová směs jarní - mražená 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka na okraji několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty. Dáme je do nahřáté mísy.
  2. Do výpeku přidáme máslo, zpěníme v něm cibuli nakrájenou nadrobno, zaprášíme moukou, osmahneme, vložíme zeleninu, osolíme, opepříme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.
  3. Žebírka obložíme připravenou zeleninou a podáváme s vařenými brambory.