Makrela po řecku
Ingredience
Cibule |
200 g |
Cukr krupice |
20 g |
Kečup |
300 ml |
Makrela obecná |
1500 g |
Olivy nakládané |
200 g |
Protlak rajčatový |
200 g |
Sůl |
40 g |
Tuk |
200 ml |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Očištěné a opláchnuté makrely osolíme a vložíme je do rozehřátého tuku. Po obou stranách je pečeme doměkka.
- Opečené ryby z tuku vyjmeme. Do tuku od pečení přidáme na kousky nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, olivy, kečup, šťávu ochutíme cukrem, osolíme a přilijeme víno.
- Do šťávy vložíme makrely a vše krátce podusíme.