Mořský jazyk pečený
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mořský jazyk |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Před pečením je nutné mořský jazyk stáhnout. Na hřbetě a na břiše nařízneme kůži, odřízneme ocas a u ocasu počneme kůži nořem uvolňovat a směrem k hlavě ji stáhneme. Následně osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
- U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.
- V pekáči rozehřejeme máslo, mořský jazyk na něj vložíme a během pečení často potíráme máslem.