Sleď po česku
Ingredience
Česnek |
10 g |
Citrony |
100 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pažitka |
10 g |
Rajčata |
100 g |
Sleď čerstvý |
1500 g |
Sůl |
30 g |
Víno bílé |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova.
- Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájená rajčata, očištěné žampiony, česnek utřený se solí a vše dusíme doměkka.
- Nakonec do pokrmu přidáme citronovou šťávu a jemně nakrájenou pažitku.
- Ryby podáváme přelité šťávou s vložkou.