Vepřová kolena smažená

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej stolní 100 ml
Pepř černý celý 3 ks
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové koleno 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kolena omyjeme a vložíme do osolené vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vše uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.
  2. Měkká kolena vyndáme, necháme vychladnout, vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.
  3. Plátky mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  4. Smažíme po obou stranách dozlatova.
  5. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.