Vepřová kolena smažená
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý celý |
3 ks |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové koleno |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kolena omyjeme a vložíme do osolené vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vše uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.
- Měkká kolena vyndáme, necháme vychladnout, vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.
- Plátky mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- Smažíme po obou stranách dozlatova.
- Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.