Vepřové ledvinky se smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 špetka
Vepřové ledvinky 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme a odstraníme tuk a močovody. Třikrát vypereme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle, zaprášíme moukou a paprikou, osolíme, zalijeme za stálého míchání smetanou a povaříme.
  3. Na zbytku másla zprudka opečeme plátky ledvinek, když jsou propečené, opepříme, vmícháme smetanovou omáčku a necháme přejít varem.
  4. Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme s brambory nebo rýží.