Uzené maso s křenovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Křen |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
30 g |
Vepřová uzená plec |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vaříme v tlakovém hrnci doměkka.
- Na rozpáleném oleji osmahneme mouku, postupně zředíme vývarem a dobře povaříme na hustší omáčku.
- Vmícháme smetanu, nastrouhaný křen, sůl a necháme přejít varem.
- Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou, podáváme s houskovým knedlíkem.