Uzené maso s křenovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Křen 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 špetka
Tuk 30 g
Vepřová uzená plec 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vaříme v tlakovém hrnci doměkka.
  2. Na rozpáleném oleji osmahneme mouku, postupně zředíme vývarem a dobře povaříme na hustší omáčku.
  3. Vmícháme smetanu, nastrouhaný křen, sůl a necháme přejít varem.
  4. Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou, podáváme s houskovým knedlíkem.