Bavette s chřestem,pancettou a zázvorem
Ingredience
Bavette |
500 g |
Chřest bílý |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pancetta |
90 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
60 g |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Chřest,ze kterého odkrojíme dřevnaté konce,dáme asi na deset minut vařit do osolené vody.
- Po uvaření chřest nakrájíme na krátké špalíky.Ve velké pánvi rozpálíme olej,na kterém asi pět minut restujeme na kostičky nakrájenou pancettu a půl lžičky jemně nastrouhaného zázvoru.Přidáme vařený chřest a dalších pět minut restujeme.Osolíme podle chuti.
- Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme a přidáme je na pánev ke směsi.Promícháme a asi dvě minuty je prohříváme při střední teplotě.
- Na talíři posypeme pokrm čerstvě strouhaným parmezánem.