Bavette s chřestem,pancettou a zázvorem

Ingredience


Bavette 500 g
Chřest bílý 500 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pancetta 90 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 60 g
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest,ze kterého odkrojíme dřevnaté konce,dáme asi na deset minut vařit do osolené vody.
  2. Po uvaření chřest nakrájíme na krátké špalíky.Ve velké pánvi rozpálíme olej,na kterém asi pět minut restujeme na kostičky nakrájenou pancettu a půl lžičky jemně nastrouhaného zázvoru.Přidáme vařený chřest a dalších pět minut restujeme.Osolíme podle chuti.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme a přidáme je na pánev ke směsi.Promícháme a asi dvě minuty je prohříváme při střední teplotě.
  4. Na talíři posypeme pokrm čerstvě strouhaným parmezánem.