Spaghetti s divokým chřestem

Ingredience


Chřest bílý 750 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest-hlavičky odkrojíme a odložíme stranou,dřevnaté konce odlomíme a zbytek stonku nakrájíme na krátké dílky,které restujeme 5 minut na oleji při střední teplotě.Přidáme najemno nakrájený česnek,rajčata oloupaná,zbavená semínek a nakrájená.Podle chuti osolíme,zakryjeme a pod pokličkou vaříme 15 minut na mírném ohni.
  2. Přidáme chřestové hlavičky a vaříme dalších 15 minut--dokud chřest nezměkne.
  3. Špagety uvaříme dle návodu na obalu,scedíme a přidáme do chřestové omáčky.Posypeme strouhaným pecorinem,dobře promícháme a podáváme.