Spaghetti s divokým chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
750 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Chřest-hlavičky odkrojíme a odložíme stranou,dřevnaté konce odlomíme a zbytek stonku nakrájíme na krátké dílky,které restujeme 5 minut na oleji při střední teplotě.Přidáme najemno nakrájený česnek,rajčata oloupaná,zbavená semínek a nakrájená.Podle chuti osolíme,zakryjeme a pod pokličkou vaříme 15 minut na mírném ohni.
- Přidáme chřestové hlavičky a vaříme dalších 15 minut--dokud chřest nezměkne.
- Špagety uvaříme dle návodu na obalu,scedíme a přidáme do chřestové omáčky.Posypeme strouhaným pecorinem,dobře promícháme a podáváme.