Kapr na pivu po česku

Ingredience


Brambory 4 ks
Cibule 1 ks
Kapr obecný 750 g
Mrkev kořen 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Perník 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 1 l
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a vykostěné porce kapra nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Necháme chvíli v chladu.
  2. Oloupanou cibuli, brambory a mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle, přidáme mrkev a brambory a zalijeme pivem. Povaříme 15 minut.
  3. Nakonec přidáme kostky ryby, nastrouhaný perník a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.