Kapr na pivu po česku
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
750 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Perník |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 l |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a vykostěné porce kapra nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Necháme chvíli v chladu.
- Oloupanou cibuli, brambory a mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle, přidáme mrkev a brambory a zalijeme pivem. Povaříme 15 minut.
- Nakonec přidáme kostky ryby, nastrouhaný perník a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.