Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino

Ingredience


Brambory 2 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko plnotučné 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Sýr Parmezán 60 g
Těstoviny Rigatoni 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rigatoni a brambory nakrájené na kostičky uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
  2. Sýrovou omáčku uvaříme tak,že do pánve se silným dnem dáme pecorino,mléko,máslo a vaříme dokud se sýr nerozpustí.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.
  3. Těstoviny a brambory scedíme a přelijeme sýrovou omáčkou.Posypeme strouhaným parmezánem,dobře promícháme a podáváme.