Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Těstoviny Rigatoni |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rigatoni a brambory nakrájené na kostičky uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
- Sýrovou omáčku uvaříme tak,že do pánve se silným dnem dáme pecorino,mléko,máslo a vaříme dokud se sýr nerozpustí.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.
- Těstoviny a brambory scedíme a přelijeme sýrovou omáčkou.Posypeme strouhaným parmezánem,dobře promícháme a podáváme.