Polévka z rajčatové šťávy s jablky
Ingredience
Jablka |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
5 g |
Rajčatová šťáva |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovesné vločky (nebo oprané krupky) uvaříme v osolené vodě doměkka. Umixujeme je nebo prolisujeme.
- Potom ke vzniklé kaši přidáme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Vše osolíme, případně i osladíme.
- Zvlášť na másle dusíme na kostičky nakrájená jablka. Přidáme je do polévky a promícháme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s toasty.