Polévka z rajčatové šťávy s jablky

Ingredience


Jablka 3 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 3 polévková lžíce
Petržel - nať 5 g
Rajčatová šťáva 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky (nebo oprané krupky) uvaříme v osolené vodě doměkka. Umixujeme je nebo prolisujeme.
  2. Potom ke vzniklé kaši přidáme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Vše osolíme, případně i osladíme.
  3. Zvlášť na másle dusíme na kostičky nakrájená jablka. Přidáme je do polévky a promícháme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s toasty.