Polévka z fazolek a karotky
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
55 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Karotka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut.
- Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou karotku, nakrájené fazolky zbavené vláken a povaříme ještě 8-10 minut.
- Odstavíme z ohně a přidáme nasekanou petrželku a žloutek rozkvedlaný v mléce. Nakonec polévku osolíme.