Polévka z fazolek a karotky

Ingredience


Fazolové lusky zelené 55 g
Hovězí vývar základní 1 l
Karotka 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Petržel - nať 5 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut.
  2. Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou karotku, nakrájené fazolky zbavené vláken a povaříme ještě 8-10 minut.
  3. Odstavíme z ohně a přidáme nasekanou petrželku a žloutek rozkvedlaný v mléce. Nakonec polévku osolíme.