Houbová polévka se smetanou

Houbová polévka se smetanou - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Petržel - nať 5 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
Zakysaná smetana 0.125 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme metlou a přidáme nakrájené, na másle podušené žampiony (nebo hříbky). Vaříme asi 15 minut.
  2. Potom přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec polévku osolíme.
  3. Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku.