Houbová polévka se smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
0.125 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme metlou a přidáme nakrájené, na másle podušené žampiony (nebo hříbky). Vaříme asi 15 minut.
- Potom přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec polévku osolíme.
- Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku.