Jehněčí maso na kmíně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso |
1 kg |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme je. Mírně podlijeme vývarem, okmínujeme a dusíme doměkka.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do šťávy a povaříme asi 10 minut.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s noky.