Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kýta |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a na jedné straně osolíme. Na druhé straně je potřeme směsí nasekané cibule, petrželky a sardelové pasty.
- Maso vložíme na rozehřáté máslo a mírně podlité dusíme doměkka. Šťávu necháme vydusit, aby maso lehce zhnědlo. Potom povrch řízků potřeme smetanou, posypeme nasekanou šunkou a nastrouhaným sýrem. V troubě zapečeme dorůžova.
- Podáváme s rýží nebo se špagetami.