Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Jehněčí kýta 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Parmezán 50 g
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a na jedné straně osolíme. Na druhé straně je potřeme směsí nasekané cibule, petrželky a sardelové pasty.
  2. Maso vložíme na rozehřáté máslo a mírně podlité dusíme doměkka. Šťávu necháme vydusit, aby maso lehce zhnědlo. Potom povrch řízků potřeme smetanou, posypeme nasekanou šunkou a nastrouhaným sýrem. V troubě zapečeme dorůžova.
  3. Podáváme s rýží nebo se špagetami.