Žloutkové rohlíčky ke kávě
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
- Máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme kvásek a mouku.
- Z těsta utvoříme váleček asi 4cm v průměru a nakrájíme dílky. Z každého dílku tvarujeme rohlíček ve tvaru podkovy. Po vykynutí potřeme rohlíčky rozšlehaným bílkem a upečeme je na pomaštěném plechu.
- Podáváme teplé.