Žloutkové rohlíčky ke kávě

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 120 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme kvásek a mouku.
  3. Z těsta utvoříme váleček asi 4cm v průměru a nakrájíme dílky. Z každého dílku tvarujeme rohlíček ve tvaru podkovy. Po vykynutí potřeme rohlíčky rozšlehaným bílkem a upečeme je na pomaštěném plechu.
  4. Podáváme teplé.