Svítek s vínem
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Hrozinky |
40 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Víno bílé |
0.25 l |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Žemle z předchozího dne nastrouháme a osmažíme na lžičce másla dozlatova. Odstavíme z ohně, polijeme horkým vínem a vzniklou kaši necháme vychladnout.
- V míse utřeme lžíci másla s cukrem, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Přimícháme vinnou kaši, sníh ze 4 bílků a rozinky.
- Pečeme v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě dozlatova.
- Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou.