Svítek s vínem

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Hrozinky 40 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Víno bílé 0.25 l
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle z předchozího dne nastrouháme a osmažíme na lžičce másla dozlatova. Odstavíme z ohně, polijeme horkým vínem a vzniklou kaši necháme vychladnout.
  2. V míse utřeme lžíci másla s cukrem, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Přimícháme vinnou kaši, sníh ze 4 bílků a rozinky.
  3. Pečeme v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě dozlatova.
  4. Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou.