Smažená slepice
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej stolní |
100 g |
Slepice |
0.5 ks |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slepici omyjeme a uvaříme v osolené vodě se zeleninou doměkka. Potom odstraníme kůži a maso vykostíme. Nakrájíme ploché porce, osolíme je a obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- Na pánvi v dostatečném množství tuku maso osmažíme. Porce necháme okapat na papírových ubrouscích.
- Před podáváním pokapeme každou porci máslem a ozdobíme plátkem citronu.