Krémová slepičí polévka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
5 g |
Slepice |
0.5 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou slepici rozkrájíme na menší kusy a s cibulí a zeleninou ji uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom maso vykostíme a rozemeleme.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech vývarem a povaříme asi 10 minut. Přidáme umleté maso a vše ještě 5 minut povaříme.
- Před podáváním do polévky přidáme nasekanou petrželovou nať.
- Podáváme s toasty nebo s pečivem.