Krémová slepičí polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 5 g
Slepice 0.5 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou slepici rozkrájíme na menší kusy a s cibulí a zeleninou ji uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom maso vykostíme a rozemeleme.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech vývarem a povaříme asi 10 minut. Přidáme umleté maso a vše ještě 5 minut povaříme.
  3. Před podáváním do polévky přidáme nasekanou petrželovou nať.
  4. Podáváme s toasty nebo s pečivem.